BenimPOS'ta e-Fatura Nasıl Kesilir?

Posted on 2022-07-27 Updated on 2022-08-02

BenimPOS web uygulamasında birkaç adımda e-fatura ve e-arşiv faturalarınızı kesebilirsiniz.

Adım 1: BenimPOS web uygulamasında E-faturalar modülüne tıklayarak "E-Fatura Oluştur" sayfasına giriniz.


Adım 2: Fatura kesmek istediğiniz müşterinizi BenimPOS'ta kayıtlı müşterilerinizden seçebilir ya da ilk kez fatura keseceğiniz bir müşteri ise müşteri bilgilerini doğru ve eksiksiz doldurmalısınız. 


  • İlk kez fatura keseceğiniz bir müşteriniz var ise "Yeni Müşteri" butonuna tıklayarak müşteri bilgilerini girerek ilgili müşteri bilgilerini kaydedebilirsiniz. 


  • BenimPOS'ta kayıtlı müşterilerinizden seçerek işlem yapacak olursanız daha önceki kaydettiğiniz bilgiler otomatik olarak müşteri bilgilerinde ilgili alanları dolduracaktır. Müşteri bilgilerinde güncellenmesini istediğiniz alanlar var ise "Müşteri kartını güncelle" butonunu açmalısınız.


Adım 3: Girdiğiniz müşteri bilgilerinden vergi ya da kimlik numarasına göre müşteri tipi otomatik olarak belirlenecektir. Bu aşamada siz ilgili kişiye keseceğiniz fatura tipini düşünüyor olmayacaksınız .Eğer müşteriniz e-fatura mükellefi ise keseceğiniz fatura e-Fatura, e-fatura mükellefi değil ise müşterinize keseceğiniz fatura e-Arşiv fatura olacaktır.


Adım 4: Müşteri bilgilerini tamamladıktan sonra faturanıza ait ürünlerin barkodunu manüel olarak girebilir, barkod okuyucunuzla okutarak ekleyebilir ya da ürün adı alanından ürün adı ile arayarak ürünü faturanıza ekleyebilirsiniz. BenimPOS e-fatura sayfası BenimPOS kullanıcıların aşina olduğu alış faturaları sayfası ile paralel tasarlanmıştır ki kullancılarımızın kullanıcı deneyimi değişmesin ve alışık oldukları şekilde fatura kesme işlemini gerçekleştirebilsinler. 


  • e-Fatura resmi bir süreç yönetimi olduğu için ürüne dair KDV, ürün fiyatı gibi bilgilerinin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. 
  • Faturanızda ürün bazlı iskonto uygulamak istiyorsanız ürün satırında bulunan İsk. 1, İsk. 2 alanlarını kullanarak ürün bazlı iskonto uygulayabilirsiniz. 
  • Faturanızın tamamı için birim ya da yüzdesel olarak iskonto uygulayabilirsiniz. Bu işlem için faturanızın en altında bulunan Fatura Altı İskontu alanını kullanabilirsiniz.
  • Müşterinize keseceğiniz faturada ekstra olan poşet ücreti, teslimat ücreti gibi tutarları ilgili alanlara girerek faturanıza yansıtabilirsiniz.
  • Faturanıza dair eklemek istediğiniz not, işletmenize ait IBAN, hesap numarası gibi bilgileri Fatura Notu alanına girebilirsiniz.

Adım 5: Faturanızdaki veri girme işlemi bittiğinde son kez kontrol ederek faturanızı "taslak" olarak kaydedebilirsiniz. Taslak olarak kaydedilen faturanın henüz bir resmi geçerliliği olmayıp tekrar düzenleme gerektiğinde işlem yapabilmenizi sağlayan fatura durumudur. 


Adım 6: Faturanızın son halini kontrol ettikten ve düzenlemelerden sonra e-Faturayı imzala butonuna tıklayarak faturanızı GIB onayına gönderiyor olacaksınız. Faturanızda herhangi bir hata olmaması durumunda onaylanacaktır. Faturanızın durumunu Giden Faturalar sayfasından kontrol edebilirsiniz. 

Found this article helpful?

[ 5 Out of 10 Found Helpful ]

Still no luck? we can help!

Submit a ticket and we’ll get back to you as soon as possible.