Home Blog Article

Fırınlar ve Unlu Mamuller için Barkod Yazılımı

Posted on 2022-08-31 Updated on 2022-09-02

Fırın işletmelerinde ekmek, simit, poğaça, pide gibi birbirinden leziz ürünler satılır. Alınan unlu mamuller ek belgeleri ile bu ürünlere kek, turta, börek, kurabiye, kuru pasta, yaş pasta ve birbirinden leziz tatlılar eklenebilir. Bu sayede geniş ürün gamına ulaşılır. Unlu mamuller sektöründe kilogram ile de satış yapıldığından barkodlu terazi kullanımı oldukça yaygındır. Dolayısıyla barkodlu terazinizden gelen etiketteki değerle uyumlu çalışan barkod yazılımları kullanılması oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Bugünkü içeriğimizde hızlı satış programları olarak da adlandırılan barkod yazılımları kullanmanın fırın ve unlu mamul işletme sahiplerine kattığı avantajlardan bahsedeceğiz.


1. Ürün tanımlama ve düzenleme 

Ürünlerinizi barkodunu okutarak veya yeni barkod tanımla seçeneğini kullanarak hızlı bir şekilde ürünlerinizi tanımlayabilirsiniz. Ürünlerinizi kayıt ederken alış fiyatı(maliyet), satış fiyatı değerlerini girerek bir üründen ne kadar kar etiğinizi görebilirsiniz. Stok miktarı, ürün birimi, ürün görseli, ürün grubu(ekmek, kuru pasta, yaş pasta, tatlı vs.)  gibi değerleri girerek ürüne ait diğer detayları girebilirsiniz. Ürünlerinize iki ayrı fiyat seçeneği sunabilirsiniz, bu sayede daha uygun fiyattan vermek istediğiniz müşterileriniz için fiyat seçebilme özelliği sunulacaktır.




2. Hızlı satış gerçekleştirme, personel kontrolü ve cari takibi

Satış sayfasından satışlarınızı nakit, POS, açık hesap ve parçalı gerçekleştirebilirsiniz. Satışınızı belirlediğiniz müşterilerinize tanımlayabilir, açık hesap seçeneğini kullanarak müşterileriniz için cari takip yapabilirsiniz. Personel tanımlaması yaparak personellerinize yetkilendirme yapabilirsiniz. Personelleriniz sadece sizin verdiğiniz yetkiler doğrultusunda işlem yapacak, bu sayede siz de paylaşmak istemediğiniz bilgilerinizi personellerinizden gizlemiş olursunuz.


3. Gelişmiş Raporlama Seçenekleri

Nakit kasanızda ne kadar para olduğunu veya pos cihazlarından ne kadarlık satış gerçekleştirdiğinizi barkod yazılımlarında kolaylıkla takip edebilirsiniz. İki tarih aralığı girerek tarihsel raporlama yapabilir bu sayede o zaman aralığındaki satışlarınızı görebilir, nakit, pos, açık hesap olarak raporlama alabilir ve cironuzu görüntüleyebilirsiniz. Bunun yanında tarihsel raporlama sayfasında personel seçimi yaparak personelinizin yapmış olduğu işlemleri görüntüleyebilirsiniz. İki tarih aralığı girerek hangi üründen kaç tane satıldığını (ürün bazlı) görebilirsiniz. Benzer şekilde iki tarih aralığı girerek oluşturmuş olduğunuz ürün gruplarında (grup bazlı) toplam satımlarınızı görüntüleyebilirsiniz.




 4. Stok Sayımı ve Takibi

Ürünleriniz için stok sayımı yapabilir, bu sayede ürünlerinizin güncel stok değerlerini tek bir sayım altından güncelleyebilirsiniz. Bu sayım sayesinde mağazanız ve kullandığınız uygulama arasında farklılık olması durumunda işletmenize yönelik kararlar almanızı sağlayacaktır. Stok hareket raporu sayfasından da ürün seçerek bütün stok giriş ve stok çıkış işlemlerini görüntüleyebilirsiniz.


5. Barkodlu terazi uyumu

Barkodlu terazi ile uyumlu çalışan hızlı satış programları da mevcuttur. Ürünlerin barkodları standart olarak 13 hanedir. İlk 7 hanesi ürünü diğer ürünlerden ayıran özel koddur. Sonraki 5 hane ürünün teraziden aldığı kilogram değeri ve son hane güvenlik amacıyla üretilen güvenlik kodudur. Kullandığınız / kullanacağınız barkod yazılımlarında da ürününüzü ilk 7 hanesi ile kayıt edip ürün birimini kg olarak seçmeniz gerekmektedir. Satış fiyat değeri olarak 1 kilogram için satış değeri girilir ve satış işlemleri barkodlu terazi üzerinden gelen kg değerine göre gerçekleşir. Buna ek olarak barkod yazılımlarında alınan kg değeri sisteme girilerek bu satış işlemi barkod cihazı olmadan da gerçekleştirilebilir. Bu cihazlar dışında barkod okuyucu ile ürünlerinizin barkodunu hızlı bir şekilde okutarak satış sayfasına yerleştirebilir, termal fiş yazıcı ile ürün rafı veya bilgilendirme amaçlı satış sonrası bilgilendirme fişi yazdırabilir, yapışkanlı etiket yazıcıdan yapışkanlı etiket yazdırabilirsiniz.



 6. Bulut Tabanlı Yedekleme

Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak verilerinize her an ulaşmak önemli bir özellik olmuştur. Bu işleme bulut tabanlı yedekleme denilmektedir. Bu sayede web veya mobil uygulamalardan cihazdan bağımsız olarak kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.


Şimdi fırınlar ve unlu mamuller sektörü için satış takip programı olan BenimPOS’ u deneyebilir, dilerseniz yıllık veya ömür boyu masaüstü lisansı alabilirsiniz. WhatsApp destek hattımızdan veya e-posta adreslerimizden iletişime geçerek de BenimPOS hakkında bilgi alabilirsiniz. Satış ve stok takip yazılımı olan BenimPOS' u 1 ay boyunca web, mobil ve masaüstü cihazlardan ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.


Found this article helpful?

[ 4 Out of 9 Found Helpful ]

Still no luck? we can help!

Submit a ticket and we’ll get back to you as soon as possible.